“Коли клятви підписано кров’ю” – так називається фотовиставка воєнного кореспондента “Радіо Свобода” Андрія Дубчака, яка відкрилася в Києві.

“Коли клятви підписано кров’ю” – так називається фотовиставка воєнного кореспондента “Радіо Свобода” Андрія Дубчака, яка відкрилася в Києві.

Дубчак – один із тих фотокореспондентів, який висвітлював агресію Росії проти нашої країни з перших днів – з окупації Кримського півострова.

“Я був у Криму, коли півострів уже був повний “зелених чоловічків”. Тоді я відчув незнаний до того біль, який виникає від заборони говорити те, що думаєш. Я бачив, що коїться довкола, бачив людей, яких принижували за проукраїнську позицію… і не міг нічого вдіяти, – говорить Дубчак. – Пам’ятаю, як натовп намагався побити жінку, плював їй в обличчя через те, що вона сказала, що розстріл людей на Майдані – це трагедія України і всього світу. Все, цього вистачило, щоб люди ледь не розірвали її!”

Андрієві пропонували їхати висвітлювати війну в Сирію, в Азербайджан. Але Дубчак лишився, щоб розказувати про нашу війну.

Андрій Дубчак на відкритті воєнної фотовиставки "Коли клятви підписані кров'ю"
Андрій Дубчак

“Чимало людей за кордоном не знають про наш фронт. Я був минулої осені в Берліні. Під час поїздки опитував людей, що вони знають про війну в Україні. Із сотні тільки п’ятеро знали про агресію Росії. Навіть військові, яких я зустрів в аеропорту, не були обізнані з цього приводу”, – розповідає фотокор.

Виставка “Коли клятви підписано кров’ю” триває в Будинку кіно за адресою: м. Київ, вул. Саксаганського, 6 (район ст. м. “Палац спорту”).
Виставка буде відкрита до 4 листопада.
Вхід вільний.

Опубліковано на https://novynarnia.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *